Tombol a nyár, meg a deszpászító, na meg szállnak el az agyak

A 444 ma írta meg, hogy a zsaruk éjszaka állították elő a nemzet aktuális Robin Hoodját, aki jelentette a BKK felé, hogy az online jegyvásárlási rendszer kijátszható – és igen, kitaláltad, bele is írta, hogy ki is játszotta.

Az egység sugarú tartalomfogyasztó annyit lát az egészből, hogy jól túlpörögtek a zsaruk, elvégre nem tűnik indokoltnak, hogy éjszaka vigyék el a tagot a hékek. Az a nagy büdös helyzet, hogy a rendőrségnek a kapcsolódó törvényeknek megfelelően kell eljárniuk, ha felmerül, hogy nem tettek meg mindent, felelősségre vonják őket, ezzel nem is foglalkoznék többet.

Azzal már érdemes lenne foglalkozni, hogy a BKK és a T-Systems kommunikációja milyen tragikusan rossz volt, ez mondjuk nem területem, szintén hagyjuk. Ha nem tesznek feljelentést, nagyon rossz üzenet, ha tesznek feljelentést, mint látjuk, szintén rossz, csak máshogy.

Szóval van a 18 éves BKK-s Robin Hood, aki nagyon komoly eséllyel pályázhatna a P0wnie-díjra a legostobább hibabejelentéssel, akárhogy is nézem és még az sem annyira menti fel, hogy még csak 18 éves. Attól még nem kell hülyének is lenni. Az világos, hogy a hibát tőle függetlenül alighanem több százan megtalálhatták, esetleg ki is használták, csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják előhúzni a leghülyébbet, amelyik elviszi a balhénak ezen részét. Ha pedig valami igaz abból, hogy APT-vel tették sérülékennyé a BKK érintett szolgáltatását – viszont vérciki, ha ezt menet közben nem vették észre – abban aztán biztosak lehetünk, hogy arról majd nem hallani, hiszen amit nem értene meg a tartalomfogyasztó, azt minek is leközölni ugye. A bugreporting, azaz, hogy megfelelő módon, a megfelelő arcnak juttass el a talált bugot úgy, hogy az senkinek se fájjon, sokszor külön művészet, a legelemibb megfontolások viszont eléggé világosak. Sokszor idő kellhet annak a kitalálásához, hogy egy talált sebezhetőséget valaki megfelelően jelentsen, ha névvel, ügyeljen rá, hogy az ne úgy nézzen már ki, hogy “van ez a sérülékenység, nini, ki is használtam, de léccike, ne jelentsetek fel”, ami sokszor névvel kivitelezhetetlen, névtelenül viszont sokkal egyszerűbb a dolog.

Erre a témára csak az pörög rá, akinek tényleg fingja nincs az egészről. A BKK-s Robin Hoodnak kellett a sherwoodi erdő, megkapta, még ha nem is lennék túl népszerű ezzel a véleménnyel.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s